Aistiseikkailu -projekti: Pohjustusta




Pari vuotta sitten aloitin eskariryhmäni kanssa Aistiseikkailun, joka piti sisällään maailmanympärysmatkan. Apunani käytin materiaalia: Aistiseikkailu -Matka maailman ympäri, joka oli aivan huippu! <3 Tästä painamalla löydät aiemmin kirjoittamani kirja-arvion materiaaliin liittyen. 

Olin aivan innoissani tästä Aistiseikkailu -projektista, joka kulki koko vuoden mukanamme. Se oli niin upea ja mieleenpainuva, että halusin kirjoittaa matkastamme tarkemmin. Teemaan sai liitettyä innostavalla tavalla laaja-alaista oppimista, ilmiölähtöisyyttä ja uutta opetussuunnitelmaa. Ilokseni huomasin, että myös lapset pitivät matkastamme valtavasti. Sain myös vanhemmilta todella paljon kiitosta ja positiivista palautetta.

Ajatuksenani oli siis käydä joka kuukausi eri maassa (poislukien joulukuu, jonka halusin omistaa kokonaan jouluteemalle). Kuukauden ajan kävin kyseiseen maahan liittyvän sadun läpi aina eri tavoin toteutettuna. 

Ensimmäisellä kerralla satua lukiessani rakensin kirjan antamia vinkkejä ja myös omia ideoita hyödyntäen aina jonkinlaisen kyseistä maata kuvaavan havainnollistavan maiseman täynnä maahan ja sen kulttuuriin liittyvää rekvisiittaa, joita olen omilta matkoiltani ostanut.

Seuraavalla viikolla luin saman sadun, mutta toteutimme sen kehonsoittimilla soittaen. Kolmannella viikolla satu käytiin satu/mielikuvaliikuntana. Viimeisellä kerralla emme enää lukeneet satua, vaan satuun liittyviä lorukortteja. Samalla muistelimme sadun juonen käänteitä ja laitoimme lorukortit oikeaan järjestykseen sen mukaan, miten satu eteni.

Valitsin itse ensimmäiseksi maaksi Suomen sen jälkeen, kun olimme ensin tutustuneet itseemme ja perheeseen, kavereihin sekä lähiympäristöön. Tämän matkan jälkeen lapset saivat äänestää matkakohteen. 

Jokaisesta matkasta (kuukaudesta) tulen kirjoittamaan oman postauksensa. Ole kuulolla! :)




Kommentit

Suosituimmat blogipäivitykset

Sosiogrammi

Jumppaa junnuille & Näppärät näpit (karkea- ja hienomotoristen taitojen tehtäväkortit)

Jukka Hukka -kirjasarja ja tunnekortit

Työn imu

Aistiseikkailu -projekti: Matka avaruuteen

Aistiseikkailu -projekti: Matka Suomeen

Aistiseikkailu -projekti: Matka Saharaan

Kilpikonnan keinahdus -Toimintakortit hauskoihin liikuntahetkiin

Pomenian Satuseikkailu -lautapeli